Кәуап пісіру
Ас дайындау
Құрамдас бөліктер:
1 кг тауық еті
2 пияз
1 ас қасық лимон шырыны
1 ас қасық соя соусы
1 ас қасық тұз
1 ас қасық бұрыш
Өсімдік майы
Дайындау әдісі:
Тауық етін орташа текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап, соя соусымен, лимон шырынымен, тұзбен және бұрышпен араластырыңыз.
Етті маринадқа қосып, жақсылап араластырыңыз. Кем дегенде 2 - 3 сағатқа маринадқа тұруы керек немесе түнге қалдырыңыз.
Кәуапты таяқшаға өткізбей тұрып, ет пен пиязды жақсылап араластырып алғаныңыз жөн.
Гриль немесе істікке іліп, әр жағын 10 минуттан пісіріп, қызарғанша пісіреміз.
Асыңыз дәмді болсын!
1 кг тауық еті
2 пияз
1 ас қасық лимон шырыны
1 ас қасық соя соусы
1 ас қасық тұз
1 ас қасық бұрыш
Өсімдік майы
Дайындау әдісі:
Тауық етін орташа текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап, соя соусымен, лимон шырынымен, тұзбен және бұрышпен араластырыңыз.
Етті маринадқа қосып, жақсылап араластырыңыз. Кем дегенде 2 - 3 сағатқа маринадқа тұруы керек немесе түнге қалдырыңыз.
Кәуапты таяқшаға өткізбей тұрып, ет пен пиязды жақсылап араластырып алғаныңыз жөн.
Гриль немесе істікке іліп, әр жағын 10 минуттан пісіріп, қызарғанша пісіреміз.
Асыңыз дәмді болсын!
Көкөніс салаты
Көкөністерді шаршы түрінде жұқа етіп тураңыз. Салатқа тұз, бұрыш бен зәйтүн майын қосып, жақсылап араластырыңыз. Асыңыз дәмді болсын!
Қазақша ет
Етті мұздай суға салып, қайнатыңыз, керек болса аздап тұз қосыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, етті 1, 5 – 2 сағатқа дейін жай отта пісіріңіз.
Қарапайым дәмді салат
Жұмыртқаның барлығын жарып араластырып, табаға аздап май құйып жұмыртқаны төрт бөліп қуырып алыңыз.
Тауық етін пеште пісіру
Тауықтың екі сан етін жуып алған соң кептіріп 6-7 бөліктерге бөліп алыңыз. Қалауыңызша тұз сеуіп қойыңыз.
Ананас қосылған салат (Королевский салат)
Тауық етін қайнатып пісіріп алу қажет. Тауық етін, ананасты, саңырауқұлақты төртбұрышты етіп немесе ұзынша етіп қалауыңызша тураңыз.