Тортилья
Ас дайындау
Негізінен Мексикада, Орталық Америка елдерінде және АҚШ-та тұтынылатын жүгері немесе бидай ұнынан жасалған жұқа шелпек.
Мексикада Тортилла-ұлттық тағамдардың бірі, кедейлерге арналған негізгі тағам. Үндістер оларды ежелден бері пісіріп келеді, ал испан конкистадорлары оларға заманауи атау берді.
Құрамдас бөліктер:
250 г ұн
1 ас қасық май
Су, тұз
Дайындау әдісі:
Ұнды тұзбен араластырып, май мен су қосып, қамыр илеп алыңыз.
Қамырды 15 - 20 минутқа қалдырыңыз.
Қамырды бөлшектерге бөліп, әр бөлігін жұқа етіп жайыңыз.
Табаға қуырып, екі жағын да пісіріңіз.
Бұл толық рецепттерді үйде жасау өте оңай! Әрқашан асыңыз дәмді болсын!
Мексикада Тортилла-ұлттық тағамдардың бірі, кедейлерге арналған негізгі тағам. Үндістер оларды ежелден бері пісіріп келеді, ал испан конкистадорлары оларға заманауи атау берді.
Құрамдас бөліктер:
250 г ұн
1 ас қасық май
Су, тұз
Дайындау әдісі:
Ұнды тұзбен араластырып, май мен су қосып, қамыр илеп алыңыз.
Қамырды 15 - 20 минутқа қалдырыңыз.
Қамырды бөлшектерге бөліп, әр бөлігін жұқа етіп жайыңыз.
Табаға қуырып, екі жағын да пісіріңіз.
Бұл толық рецепттерді үйде жасау өте оңай! Әрқашан асыңыз дәмді болсын!
Бауырсақ дайындау
Ашытқы мен қантты жылы суға салып, 10 минутқа қалдырыңыз. Сосын осы ерітіндіні ұнға қосып, тұзбен араластырыңыз. Жұмсақ қамыр илеп, оны бір сағатқа
Манты жасау
Қамырды дайындау үшін ұнды сұйық сумен тұздап, жұмсақ, икемді қамыр илеп, оны 30 минутқа қойыңыз. Тартылған етті пиязбен, тұз бен бұрышпен
Кәуап пісіру
Тауық етін орташа текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап, соя соусымен, лимон шырынымен, тұзбен және бұрышпен араластырыңыз. Етті маринадқа қосып,
Қазақша ет
Етті мұздай суға салып, қайнатыңыз, керек болса аздап тұз қосыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, етті 1, 5 – 2 сағатқа дейін жай отта пісіріңіз.
Қаттама нан
Ұнды електен өткізіп алыңыз. Жылы суға сұйық май, тұз, шекер, ашытқыны салып жұмсақтау етіп қамыр илеңіз.
Орама нан немесе ханым
Ең алдымен қамырды илеп дайындап қою қажет. Үлкен ыдысқа ұнды електен өткізіңіз, бөлек ыдысқа жұмыртқаны жарып тұз салып суды құйып дайындап