Бауырсақ дайындау
Ас дайындау
Құрамдас бөліктер:
500 г ұн
1 стакан су
1 шай қасық тұз
1 ас қасық қант
2 ас қасық ашытқы
500 г май
Дайындау әдісі:
Ашытқы мен қантты жылы суға салып, 10 минутқа қалдырыңыз. Сосын осы ерітіндіні ұнға қосып, тұзбен араластырыңыз.
Жұмсақ қамыр илеп, оны бір сағатқа қойып көтерілетіндей етіңіз.
Көтерілген қамырды бөлшектерге бөліп, әр бөлігін майда қуырыңыз. Алтын түске дейін қуырыңыз.
Асыңыз дәмді болсын!
500 г ұн
1 стакан су
1 шай қасық тұз
1 ас қасық қант
2 ас қасық ашытқы
500 г май
Дайындау әдісі:
Ашытқы мен қантты жылы суға салып, 10 минутқа қалдырыңыз. Сосын осы ерітіндіні ұнға қосып, тұзбен араластырыңыз.
Жұмсақ қамыр илеп, оны бір сағатқа қойып көтерілетіндей етіңіз.
Көтерілген қамырды бөлшектерге бөліп, әр бөлігін майда қуырыңыз. Алтын түске дейін қуырыңыз.
Асыңыз дәмді болсын!
Тортилья
Мексикада Тортилла-ұлттық тағамдардың бірі, кедейлерге арналған негізгі тағам. Үндістер оларды ежелден бері пісіріп келеді, ал испан конкистадорлары
Манты жасау
Қамырды дайындау үшін ұнды сұйық сумен тұздап, жұмсақ, икемді қамыр илеп, оны 30 минутқа қойыңыз. Тартылған етті пиязбен, тұз бен бұрышпен
Кәуап пісіру
Тауық етін орташа текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап, соя соусымен, лимон шырынымен, тұзбен және бұрышпен араластырыңыз. Етті маринадқа қосып,
Қазақша ет
Етті мұздай суға салып, қайнатыңыз, керек болса аздап тұз қосыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, етті 1, 5 – 2 сағатқа дейін жай отта пісіріңіз.
Бауырсақ
Үлкендеу табаққа шекерді ашытқыны салып үстіне сүтті жылытып құйыңыз да 10 минтуқа қалдырыңыз.
Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр