Халық емі: Өтті қалай тазартқан дұрыс?
Қыстыгүні қазан асып, қазы мен ет жеп, майлы сорпа сіміру – қазақ үшін қалыпты жай. Әйткенмен осы ет жеуге деген құштарлық өтімізді толтырып, өмірімізді қысқартуы мүмкін екен....
Толық оқу
Данышпан туралы аңыз
Ертеде бір данышпан өмір сүріп, оның үш ұлы, бір қызы болыпты. Қызы да, ұлдары да ақылды болып, ер жетіпті. Айдан ай, жылдан жыл өтеді. Әкесі әбден қартаяды....
Толық оқу
Бауырсақ
Үлкендеу табаққа шекерді ашытқыны салып үстіне сүтті жылытып құйыңыз да 10 минтуқа қалдырыңыз....
Толық оқу
Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр илеңіз....
Толық оқу
Туыстық атаулар сыры: Құдағи
Құдағи (әйел) – құдалардың бәйбішелері (әйелдері), яғни қыз бен жігіттің әке - шешелері немесе құда жағының әйелдері құдағи деп аталады....
Толық оқу
Тіл тарихы: Тіл не себепті пайда болды?
Тілдер қалай пайда болды деген сұрақ туындайды, ал бұл қисыны қиын мәселе. Адамзат тілі – өзара байланыстың ең жақсы дамыған және ең бейімделгіш жүйесі....
Толық оқу
Қазіргі мәдениетаралық коммуникация мәселелерінің өзектілігі
Мәдениетке қатысты барлық мәселелердің өзектілігі бүгінгі таңда адам нанғысыз өткір сипат алды. Түрлі халықтың мәдениетін зерттеу – мәдениеттану пәнінде басты мәселеге айналды....
Толық оқу
Саулық кілті: Ашығу (жалғасы)
Егер қолайсыз жағдайлар әсер етпесе, жабайы жәндіктер өзінің толық жасына жетеді. Тіпті, миллионнан бір адам да өмір сүру шегіне жетпейді....
Толық оқу
Рухани - танымдық сүрлеулер: Жеті қат көк
Жеті қат көк аспан мынандай қабаттардан тұрады: 1. Тропосфера. Қалыңдығы полюстерде – 8 шақырым, экваторда – 17 шақырымдай. Температурасы – 570 С. 2. Стратосфера. Қалыңдығы – 16 -...
Толық оқу
Құдайтану баяны: Әуелгіде (жалғасы)
Бастапқы кезде адамдар барлық нәрсенің Алғашқы Себебі және көк пен жердің Иесі – Құдайды жаратты. Ол кезде оның бейнесі де, ғибадатханасы да, абыздары да болмады. Адам әлі...
Толық оқу
