Қан қысымы төмендегенде
Итмұрын, шетен, қара қарақат, тау алшасы жемістерін кептіріп, соның әрқайсысынан 2 ас қасықтан алып ұнтақтайды. Осы қосындыны 2 литр қайнаған суға салып, 15 - 20 минут қайнатады....
Толық оқу
Жүйкеңіз жұқарса, жасап көріңіз
Жаздың аптап ыстығында себепсіз шаршау, болдыру, жүйкенің қажуы жасы ұлғайған адам түгілі, жастарда да кездесетін жайт. Оған қарсы мынадай төрт рецепт ұсынбақпын:...
Толық оқу
Қанды қоюланудан сақтайды
Бүгінгі күні адамдардың бәрі «нервный». Оны менің нағашы атам «жүйкелеу» деп атайды....
Толық оқу
Жусанның емдік қасиеті ерекше
Жусанның екі түрі болады: кермек жусан және боз жусан. Кермек жусанның қайнатпасы сәл қышкылдау болады. Оны гүлдемей тұрып жинап, көлеңке жерде кептіріп алу керек. Ол өкпе мен...
Толық оқу
Халық емі: Асқазан қышқылын жалбыз басады
Бірнеше жылдан бері асқазаным ауырады. Соның салдарынан тамақ жей алмайтын кездерім де болады....
Толық оқу
Халық емі: Ағзаны тазартатын сусындар
Салауатты өмір салтын бастау үшін уақыт немесе мезгіл таңдаудың керегі жоқ. Бастысы – сіздің ниетіңіз...
Толық оқу
Халық емі: Әр сырқаттың өз «мінезі» бар
Аурудың адам ағзасына салмақ түсіретіні сияқты, мінезге де әсер ететіні болады. Егер терең таразылай алсаңыз, өзіңіздің және жаныңыздағы жандардың нақты қай жеріңіз ауырғанын...
Толық оқу
Көру қабілетіңіз бірден нашарлады ма?
Қысқа уақыт ішінде (бірнеше айдың көлемінде) көзіңіздің көруі айтарлықтай нашарлағанын байқадыңыз ба? Міндетті түрде офтальмологқа барыңыз. Бірақ мұның себебі мен емін анықтауда...
Толық оқу
Бауырды сауықтыратын тәсілдер
Бауырға күтім жасау өте маңызды мәселе. Себебі бүгінгі күні бауыр ауруларының тым жасарып бара жатқанын айтып, дәрігерлер дабыл қағып отыр....
Толық оқу
Қан аздықта құлпынай жеңіз
Ежелде қан аздық пен жатырдан қан кету, бала тұрақтамау сынды сырқаттарда науқасқа жаңа піскен құлпынайды шыны ыдысқа езіп берген екен. Зерттеушілер бұл әдістің қан қысымы мен...
Толық оқу
