Қан қысымы төмендегенде
Толық оқу
Итмұрын, шетен, қара қарақат, тау алшасы жемістерін кептіріп, соның әрқайсысынан 2 ас қасықтан алып ұнтақтайды. Осы қосындыны 2 литр қайнаған суға салып, 15 - 20 минут қайнатады....
Жүйкеңіз жұқарса, жасап көріңіз
Толық оқу
Жаздың аптап ыстығында себепсіз шаршау, болдыру, жүйкенің қажуы жасы ұлғайған адам түгілі, жастарда да кездесетін жайт. Оған қарсы мынадай төрт рецепт ұсынбақпын:...
Қанды қоюланудан сақтайды
Толық оқу
Бүгінгі күні адамдардың бәрі «нервный». Оны менің нағашы атам «жүйкелеу» деп атайды....
Жусанның емдік қасиеті ерекше
Толық оқу
Жусанның екі түрі болады: кермек жусан және боз жусан. Кермек жусанның қайнатпасы сәл қышкылдау болады. Оны гүлдемей тұрып жинап, көлеңке жерде кептіріп алу керек. Ол өкпе мен...
Халық емі: Асқазан қышқылын жалбыз басады
Толық оқу
Бірнеше жылдан бері асқазаным ауырады. Соның салдарынан тамақ жей алмайтын кездерім де болады....
Халық емі: Ағзаны тазартатын сусындар
Толық оқу
Салауатты өмір салтын бастау үшін уақыт немесе мезгіл таңдаудың керегі жоқ. Бастысы – сіздің ниетіңіз...
Халық емі: Әр сырқаттың өз «мінезі» бар
Толық оқу
Аурудың адам ағзасына салмақ түсіретіні сияқты, мінезге де әсер ететіні болады. Егер терең таразылай алсаңыз, өзіңіздің және жаныңыздағы жандардың нақты қай жеріңіз ауырғанын...
Көру қабілетіңіз бірден нашарлады ма?
Толық оқу
Қысқа уақыт ішінде (бірнеше айдың көлемінде) көзіңіздің көруі айтарлықтай нашарлағанын байқадыңыз ба? Міндетті түрде офтальмологқа барыңыз. Бірақ мұның себебі мен емін анықтауда...
Бауырды сауықтыратын тәсілдер
Толық оқу
Бауырға күтім жасау өте маңызды мәселе. Себебі бүгінгі күні бауыр ауруларының тым жасарып бара жатқанын айтып, дәрігерлер дабыл қағып отыр....
Қан аздықта құлпынай жеңіз
Толық оқу
Ежелде қан аздық пен жатырдан қан кету, бала тұрақтамау сынды сырқаттарда науқасқа жаңа піскен құлпынайды шыны ыдысқа езіп берген екен. Зерттеушілер бұл әдістің қан қысымы мен...