Пицца рецепті
Жылы суды үлкендеу ыдысқа құйыңыз тұз, шекерді салыңыз және ашытқыны салыңыз жұмсақ қамыр илеңіз. Қамырды жылы орап 30 - 40 минуттай қалдырыңыз....

Фаршталған бұрыш (фаршированный перец)
Алдымен бұрышты жуып тазалап түп жағын кесіп, ішін тазалап алыңыз....

Лагман (тұздық) подлив
Лағман. Етті жұқалап, жапырақтап тураңыз. Көкөністердің барлығын қабығынан тазалап алып қалауыңызша турап дайындап алыңыз....

Котлет
Ең алдымен нанды майдалап турап сүтке салып жібітіп қою керек. Пиязды қабығынан тазалап жуып алып, төртбұрышты етіп майдалап турайды....

Аджика рецепті
Көкөністердің барлығын қабығынан ажыратып тазалап аламыз. Қызанақты, болгар бұрышын, ащы бұрышты, сарымсақты, сәбізді еттартқыштан (мясорубка) өткіземіз....

Шұжық пен қырыққабат салаты
Қырыққабатты майдалап тураңыз аздап тұз сеуіп араластырыңыз. Етті немесе шұжықты ұзынша етіп тураңыз, аскөк пен петрушканы да майдалап тураңыз....

Тауық етінен жасалған салат. Нежность
шұңғыл тәрелкеге ірімшікті бір қатар салып шығыңыз;...

Ащы дәмдеуіш
Бұл ащы дәмдеуіш көбіне қырыққабат тұздауға дайындалады. Қырыққабаттың арасына жағу үшін....
