Ашытылған қырыққабат (квашеная капуста)
Ашытылған қырыққабат салатын дайындау соншалықты қиын емес және 2 - 3 күнде дайын болады. Дайын болған соң салқын жерде сақтауға тура келеді немесе тоңазытқышқа салып қою керек....

Қыстық салат. Қарақұмықты көкөністермен пісіру.
Қыстық азық дайындау. Бұл салатты ет, балық өнімдеріне гарнир ретінде ұсынуға болады сонымен бірге жолға азық ретінде салып алуға ыңғайлы. Кейде тамақ әзірлеуге уақыт тапшы болған...

Баклажанды қызанақ сөлінде пісіру. (қыз мезгіліне дайындық)
Баялдыны турап, тұзды суға салып қойыңыз, аштысын кетіру үшін 30 минуттай тұрсын. Сонан соң салқын сумен жақсылап жуып жіберіңіз. Баклажанды жуан-жуан дөңгелек етіп тураңыз. Бір...

Тосап қайнатудың тәсілдері
Құлпынай, қарақат, таңқурай, шиеден жасалған тосаптарды жақсы көрмейтін жан кемде кем шығар. Әсіресе тосаптың бұл түрлерін қыста тұмау тигенде шайға қосып ішудің пайдасы көп....

Баялды (баклажан) салаты.
Баялдыны (баклажан) жуып алған соң, түп жағын кесіп тастаңыз да қалыңдығын 5 мм етіп тураңыз. Дөңгелектеп немесе ұзынынан, қалауыңызша. Тұз сеуіп 5 - 10 минутқа қалдырыңыз....

Етті жеуге қолайлы турай білесіз бе?
Ет тураудың әр алуан әдісі болғанымен, ең бастысы төмендегі үш негізгі тәсілге табан тірейді. Оның басты ерекшелігі жеуге қолайлы болу үшін....

Ең дәмді таңғы ас түрлері мен салаттар, десерттер
Ас әзірлеуді жаны сүйетін ханшайымдар үшін бұл мақал өте пайдалы деп ойлаймын. Таңертеңгілік ас әзірлеуге үнемі уақыт бола бермейді. Алайда, таңғы асты ішпеу кетуге болмайды. Күні...

Бауырдан дайындалған құймақ (оладьи)
Бауырды еттартқыштан өткізіп алыңыз, пиязды да өткізіп алыңыз. Күрішті қайнатып, жартылай пісіріп алыңыз....

Құлпынай тосабы
Құлпынай вареньесі. Құлпынайды тазалап жуып, езілгендерін алып тастау қажет....

Шипалы жеміс - шие
Қанды сұйылтып тазалайтын шие, бауыр мен өтті де тазалайды. Зерттеушілердің айтуы бойынша күніне жиырма дана шие жеу, бір аспирин дәрісін ішкенмен бірдей...
