Наполеон торты
Екі жұмыртқаны жарып үстіне тұз, сірке қышқылы және суды құйып жақсылап араластырып тоңазытқышқа салып қоямыз....

Наполеон торты
Үлкен табаққа сүтті құйыңыз, жұмыртқа, тұз, шекерді салып араластырыңыз да ұнның жартысын салып қасықпен қою болғанша араластырыңыз содан соң соданы салыңыз...

Қиярдан әзірленген ащы салат (қыс мезгіліне дайындық)
Қиярдан әзірленген ащы салат қыс мезгіліне дайындық Қатты пісіп кеткен қиярды тастамай, қыс мезгіліне сақтауға ащы салат түрін әзірлеуге болады....

Тауық етін дәмді етіп пісіру
Ең алдымен тауық етін жуып, кептіріп алған соң маринадтау керек....

Чак - чак
Чак - чак рецепті. Ұн – 200 гр Жұмыртқа – 2 бас Тұз – шай қасық ұшымен Сода – шай қасық ұшымен...

Тосап (варенье)
Кез келген жемістің дәрумені өзінде сақталып қалсың десеңіз 5 минут қайнатсаңыз жеткілікті. Осы тәсілмен құлпынай, таңқурай, шие жидектерінен тосап дайындауға болады....

Пияз қосылған қаттама нан (қатпарлы нан)
Пияз қосылған дәмді қаттама нан (қатпарлы нан) дайындау тәсілі...

Сойылған малдың тісін не үшін қағамыз немесе маңдайы не үшін қасқалайды?...
Қазақ біреуге ренжісе, бетінен алмаған. Өзгенің көңіліне қаяу, жүрегіне қылау салармын деп сақтық еткен. Назын тұспалмен, ыммен білдіреді. Мұсылмандықта біреудің көңілін...

Күнделікті рационнан алып тастайтын 5 өнім
Денсаулыққа зиянды 5 азық - түлік. Төменде аталған өнімдер ағзаға ешқандай пайда әкелмейді. Біздің денсаулығымыз жейтін тамағымызға байланысты....

Алма қосылған аджика
Көкөністердің бәрін жуып тазалап алу керек. Барлық көкөністерден езбе дайындау қажет (сөл сыққыш құрал немесе еттартқыш пайдалану). Езілген көкөністерді үлкен кастрөлге құйып,...
