Жұмыртқаның пайдасы
Жұмыртқа – арзан әрі пайдалы тағам. Оны дайындаудың көптеген түрлері бар. Сонымен қатар олар әртүрлі тағамның басты құрамы болып табылады. Ал біз бүгін оның адам денсаулығына...

Күрең шай
Қазақ дастарқандағы шайдың орны өз алдына бір төбе. Шай ішу қазақ халқының өмірінде өте байырғы дәстүр - салтымен ұштасып жатыр....

Наурыз көже
Наурыз көжені дайындау үшін сүр ет, қазы және жаңа сойылған мал етін қосып әзірлесе дәмді болады....

Қаттама
Үлкендеу табаққа ұнды елеп аламыз, тұзды суды ұнның үстіне құйып жұмсақтау етіп қамыр илейміз. Қамырды 5 - 10 минутқа қалдырамыз....

Айран қосылған пирог
Үлкендеу табақ алыңыз, 2 жұмыртқаны жарып салыңыз, шекерді салыңыз, миксермен жақсылап араластырыңыз....

Тартылған ет пен күріштен жасалған сорпа (Суп с фрикадельками)
Картопты, сәбізді, қабығынан ажыратып, тазалап жуып алыңыз. Картопты сорпаға турағандай төртбұрышты етіп тураңыз, сәбізді дөңгелектеп жұқалап тураңыз....

Тұздалған қияр мен саңырауқұлақ қосылған салат
Картопты қайнатып пісіріп алу керек. Картопты жұқалап турап майға қуырып алуға да болады....

Бал қосылған торт (Торт медовик)
Торт медовик Бұл тортты дайындауда үшін қамыр қоймалжың болуы шарт....

Тауық етін пеште пісіру
Тауықтың екі сан етін жуып алған соң кептіріп 6-7 бөліктерге бөліп алыңыз. Қалауыңызша тұз сеуіп қойыңыз....
