Орама нан немесе ханым
Толық оқу
Ең алдымен қамырды илеп дайындап қою қажет. Үлкен ыдысқа ұнды електен өткізіңіз, бөлек ыдысқа жұмыртқаны жарып тұз салып суды құйып дайындап араластырып алыңыз, дайын суды ұнның...
Алма қосылған бәліш (пирог)
Толық оқу
Алма пирогы Ең алдымен ұнды елгезермен елеп алыңыз да тоңазытқышта тұрған сары майды майдалап кесіп ұнмен араластырыңыз, жақсылап араластырып алған соң тұз салып мұздай су құйып...
Қазы айналдыру тәсілі
Толық оқу
Қазақ халқының дастарқанын қазысыз елестету мүмкiн емес. Қазақ десе, алдымен қазы-қарта, жал-жая секiлдi ұлттық тағам түрлерi көз алдыңа елестейді....
Қара өрік қосылған салат (Салат с черносливом)
Толық оқу
Тауық етін тұз, дәмдеуіштер қосып қайнатып пісіріп алу қажет. Тауық етін суыған соң ұзынша етіп тураңыз....
Жеміс салаты
Толық оқу
Барлық жемістерді жуып тазалап алғаннан кейін қабығын аршып төртбұрыштап тураңыз (өз қалауыңызша турауға болады)....
Картоп пен ірімшік салаты (Салат диер)
Толық оқу
Бұл салатты дайындау үшін жұмыртқаны қайнатып пісіріп алу керек, картопты майға қуырып алу керек (картошка фри)....
Сүзбе қосылған бәліш (пирог с творогом)
Толық оқу
Сүзбені үлкен ыдысқа салып жұмыртқа, шекер, ванилинді салып барлығын жақсылап араластыру керек (блендермен араластырса дұрыс)....
Пицца рецепті
Толық оқу
Жылы суды үлкендеу ыдысқа құйыңыз тұз, шекерді салыңыз және ашытқыны салыңыз жұмсақ қамыр илеңіз. Қамырды жылы орап 30 - 40 минуттай қалдырыңыз....