Құлпынай компотын дайындау (қысты күнге сақтау үшін)
Құлпынай нәрсуы (Клубника компоты). Құлпынай компотын дайындау өте оңай. Мұнда жеміс қайнатылмайды, қайнаған су екі қайтара құйып жабады....
Толық оқу
Ашытылған қырыққабат (квашеная капуста)
Ашытылған қырыққабат салатын дайындау соншалықты қиын емес және 2 - 3 күнде дайын болады. Дайын болған соң салқын жерде сақтауға тура келеді немесе тоңазытқышқа салып қою керек....
Толық оқу
Қыстық салат. Қарақұмықты көкөністермен пісіру.
Қыстық азық дайындау. Бұл салатты ет, балық өнімдеріне гарнир ретінде ұсынуға болады сонымен бірге жолға азық ретінде салып алуға ыңғайлы. Кейде тамақ әзірлеуге уақыт тапшы болған...
Толық оқу
Тосап қайнатудың тәсілдері
Құлпынай, қарақат, таңқурай, шиеден жасалған тосаптарды жақсы көрмейтін жан кемде кем шығар. Әсіресе тосаптың бұл түрлерін қыста тұмау тигенде шайға қосып ішудің пайдасы көп....
Толық оқу
Баялды (баклажан) салаты.
Баялдыны (баклажан) жуып алған соң, түп жағын кесіп тастаңыз да қалыңдығын 5 мм етіп тураңыз. Дөңгелектеп немесе ұзынынан, қалауыңызша. Тұз сеуіп 5 - 10 минутқа қалдырыңыз....
Толық оқу
Етті жеуге қолайлы турай білесіз бе?
Ет тураудың әр алуан әдісі болғанымен, ең бастысы төмендегі үш негізгі тәсілге табан тірейді. Оның басты ерекшелігі жеуге қолайлы болу үшін....
Толық оқу
Ең дәмді таңғы ас түрлері мен салаттар, десерттер
Ас әзірлеуді жаны сүйетін ханшайымдар үшін бұл мақал өте пайдалы деп ойлаймын. Таңертеңгілік ас әзірлеуге үнемі уақыт бола бермейді. Алайда, таңғы асты ішпеу кетуге болмайды. Күні...
Толық оқу
Бауырдан дайындалған құймақ (оладьи)
Бауырды еттартқыштан өткізіп алыңыз, пиязды да өткізіп алыңыз. Күрішті қайнатып, жартылай пісіріп алыңыз....
Толық оқу
Құлпынай тосабы
Құлпынай вареньесі. Құлпынайды тазалап жуып, езілгендерін алып тастау қажет....
Толық оқу
Шипалы жеміс - шие
Қанды сұйылтып тазалайтын шие, бауыр мен өтті де тазалайды. Зерттеушілердің айтуы бойынша күніне жиырма дана шие жеу, бір аспирин дәрісін ішкенмен бірдей...
Толық оқу
