Саулық кілті: Ашығу (жалғасы)
Толық оқу
Ашығуға шүбәланбасаң, ол тек пайда береді. Шүбәсіз болсаң, ашығуға дайынсың. Сана мен түйсігің тазарту тілегін меңгеріп, сенген болсаң, табысқа қол жеткізесің....
Зерделі зерттеу: Музыка емі
Толық оқу
Шала туылған сәбилердің дамуы кешеуілдеуі мүмкін. «Музыка» жобасы бөбектердің дамуына үлес қоса алады....
Халық емі: Баланың мінезі қандай болады?
Толық оқу
Шетелдіктер жасанды толғақ шақыру арқылы баланы арнайы бір күні босануды қолға алуды көздеп отыр. Бұған астрологтардың жеті жыл бойы зерттеген мына бір қорытындысы себеп болыпты:...
Саулық кілті: Ашығу (жалғасы)
Толық оқу
Ашығу дегенді денені сауықтыру, тазарту деп түсінген жөн. Бірақ емдеу емес. Біз ашыққанда, ішіп - жеген тағамды қорыту үшін жұмсалатын тіршілік қуаты енді денеміздегі улы заттарды...
Халық емі: Өтті қалай тазартқан дұрыс?
Толық оқу
Қыстыгүні қазан асып, қазы мен ет жеп, майлы сорпа сіміру – қазақ үшін қалыпты жай. Әйткенмен осы ет жеуге деген құштарлық өтімізді толтырып, өмірімізді қысқартуы мүмкін екен....
Саулық кілті: Ашығу (жалғасы)
Толық оқу
Егер қолайсыз жағдайлар әсер етпесе, жабайы жәндіктер өзінің толық жасына жетеді. Тіпті, миллионнан бір адам да өмір сүру шегіне жетпейді....
Халық емі: Кивидің жиырма бес пайдасы
Толық оқу
Киви секілді экзотикалық жемістер соңғы 10 жылда дүкен сөрелерінде көптеп көрінуде. Бірте - бірте олар киви өспейтін біздің елде де күнделікті мәзіріне енді: кейбір ас түрлері мен...
Саулық кілті: Ашығу
Толық оқу
Ашығу – тамақтан уақытша бас тарту, денені едәуір тазарту деген сөз. Соңғы мәліметтерге сүйенсек, жеміс - жидекпен күзде, дәнді дақылдармен қыста, көкөніспен жазғытұрым және жазда...
Халық емі: Анар қабығының таңғажайып қасиеттері
Толық оқу
Қысқы жемістердің қыстағы кеселдерге қарсы күресетін қауқары бар. Мысалы, анар. Оның қабығына дейін қолдануға болады екен. Жүрек ырғағының бұзылуы: 2 ас қасық анар қабығына 250...
... Сорпа – бетке
Толық оқу
Сиыр етінен жасалған сорпаның құрамында метионин амин қышқылы бар. Ол ағзадағы зиянды заттардың шығуын реттейді. Әрі сорпа 20 - 40 минутта қорытылып кететін сіңімді ас....