ойын сауық отауы
15.09.2025 15 909 0 Дауыл
Жаңғақтың адам ағзасына пайдасы
Көптеген жаңғақ түрлерінің адам ағзасына қандай пайдасы бар екенін білетін боламыз....
Жаңғақтың адам ағзасына пайдасы Толық оқу
15.09.2025 5 875 0 Дауыл
Жұмыртқаның пайдасы
Жұмыртқа – арзан әрі пайдалы тағам. Оны дайындаудың көптеген түрлері бар. Сонымен қатар олар әртүрлі тағамның басты құрамы болып табылады. Ал біз бүгін оның адам денсаулығына...
Жұмыртқаның пайдасы Толық оқу
01.03.2025 1 213 0 Admin
Наурыз мерекесінде дастарханға қойылатын тағамдар
Наурыз – бұл табиғаттың жаңаруын, көктемнің келуін және жаңа жылды қарсы алуды білдіретін ежелгі мереке. Бұл күні қазақ халқы кең дастарқан жайып, қонақтарды қарсы алады....
Наурыз мерекесінде дастарханға қойылатын тағамдар Толық оқу
23.01.2025 856 0 Admin
Тортилья
Мексикада Тортилла-ұлттық тағамдардың бірі, кедейлерге арналған негізгі тағам. Үндістер оларды ежелден бері пісіріп келеді, ал испан конкистадорлары оларға заманауи атау берді....
Тортилья Толық оқу
23.01.2025 292 0 Admin
Көкөніс салаты
Көкөністерді шаршы түрінде жұқа етіп тураңыз. Салатқа тұз, бұрыш бен зәйтүн майын қосып, жақсылап араластырыңыз. Асыңыз дәмді болсын!...
Көкөніс салаты Толық оқу
23.01.2025 381 0 Admin
Тауық сорпасы
Тауықты тұздап, пияз бен сәбізді тұтас күйінде қосып, суға салып қайнатыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, сорпаны 1 - 2 сағат қайнатамыз....
Тауық сорпасы Толық оқу
23.01.2025 263 0 Admin
Қуырылған картоп
Картоптарды қабығынан тазалап, текше түрінде тураңыз. Табада майды қыздырып, картоптарды салыңыз....
Қуырылған картоп Толық оқу
23.01.2025 224 0 Admin
Қазақша күріш палау
Етті кішкентай текшелерге турап, қазанға салып, майда қуырыңыз. Пиязды қосып, ол жұмсарғанша қуырып, қазанның қақпағын жаба тұрыңыз....
Қазақша күріш палау Толық оқу
23.01.2025 308 0 Admin
Қуырдақ
Етті жуып, артық майларынан тазартып, кішкентай текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап турап, майда қуырып, алтын түске енгенше пісіріңіз. Алдымен етті қуырып аламыз, ет піскен кезде,...
Қуырдақ Толық оқу
23.01.2025 241 0 Admin
Бауырсақ дайындау
Ашытқы мен қантты жылы суға салып, 10 минутқа қалдырыңыз. Сосын осы ерітіндіні ұнға қосып, тұзбен араластырыңыз. Жұмсақ қамыр илеп, оны бір сағатқа қойып көтерілетіндей етіңіз....
Бауырсақ дайындау Толық оқу
Артқа 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 12 Алға
×