Жаңғақтың адам ағзасына пайдасы
Көптеген жаңғақ түрлерінің адам ағзасына қандай пайдасы бар екенін білетін боламыз....
Толық оқу
Жұмыртқаның пайдасы
Жұмыртқа – арзан әрі пайдалы тағам. Оны дайындаудың көптеген түрлері бар. Сонымен қатар олар әртүрлі тағамның басты құрамы болып табылады. Ал біз бүгін оның адам денсаулығына...
Толық оқу
Наурыз мерекесінде дастарханға қойылатын тағамдар
Наурыз – бұл табиғаттың жаңаруын, көктемнің келуін және жаңа жылды қарсы алуды білдіретін ежелгі мереке. Бұл күні қазақ халқы кең дастарқан жайып, қонақтарды қарсы алады....
Толық оқу
Тортилья
Мексикада Тортилла-ұлттық тағамдардың бірі, кедейлерге арналған негізгі тағам. Үндістер оларды ежелден бері пісіріп келеді, ал испан конкистадорлары оларға заманауи атау берді....
Толық оқу
Көкөніс салаты
Көкөністерді шаршы түрінде жұқа етіп тураңыз. Салатқа тұз, бұрыш бен зәйтүн майын қосып, жақсылап араластырыңыз. Асыңыз дәмді болсын!...
Толық оқу
Тауық сорпасы
Тауықты тұздап, пияз бен сәбізді тұтас күйінде қосып, суға салып қайнатыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, сорпаны 1 - 2 сағат қайнатамыз....
Толық оқу
Қуырылған картоп
Картоптарды қабығынан тазалап, текше түрінде тураңыз. Табада майды қыздырып, картоптарды салыңыз....
Толық оқу
Қазақша күріш палау
Етті кішкентай текшелерге турап, қазанға салып, майда қуырыңыз. Пиязды қосып, ол жұмсарғанша қуырып, қазанның қақпағын жаба тұрыңыз....
Толық оқу
Қуырдақ
Етті жуып, артық майларынан тазартып, кішкентай текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап турап, майда қуырып, алтын түске енгенше пісіріңіз. Алдымен етті қуырып аламыз, ет піскен кезде,...
Толық оқу
Бауырсақ дайындау
Ашытқы мен қантты жылы суға салып, 10 минутқа қалдырыңыз. Сосын осы ерітіндіні ұнға қосып, тұзбен араластырыңыз. Жұмсақ қамыр илеп, оны бір сағатқа қойып көтерілетіндей етіңіз....
Толық оқу
