Ащы дәмдеуіш
Бұл ащы дәмдеуіш көбіне қырыққабат тұздауға дайындалады. Қырыққабаттың арасына жағу үшін....
Толық оқу
Ашытылған қырыққабат (капуста) салаты
Көкөністерді тазалап жуып алыңыз. Қырыққабатты ұзынша етіп майдалап тураңыз, сәбізді ұзынша етіп тураңыз (теркадан өткізуге де болады)....
Толық оқу
Қатпарлы қамырдан дайындалған тәтті тоқаш (рогалики)
Алдымен табаққа ұнды салыңыз, ашытқы, тұз, шекер, жұмыртқа май, сүтті құйып жұмсақ қамыр илеңіз....
Толық оқу
Тәтті тоқаш (булочка)
Майды табаға салып жай отта ерітіп алыңыз, от жай басылып тұрған күйінде сүтті құйыңыз, жұмыртқаны салыңыз, тұзды, шекерді салыңыз....
Толық оқу
Қырыққабаттан жасалған корей салаты
Сәбізді корей салатына арналған теркадан өткіземіз, сарымсақты жұқалап дөңгелектеп тураймыз. Сарымсақ пен сәбізді араластырамыз....
Толық оқу
Күздік салат (қысқа сақтауға арналған)
Көкөністердің барлығын жуып - тазалап алғаннан соң, ұзынша етіп тураңыз. Өз қалауыңызша турауға болады (ірі турауға болмайды)....
Толық оқу
Күрішпен еттен жасалған тағам, Ганфан.
Күріш – 200 гр Ет – 150 - 200 гр Пияз – 1 бас Болгар бұрышы – 2 бас (қызыл, көк)...
Толық оқу
Капуста (қырыққабат) тұздау
Бұл ашты қырыққабатты қыс бойы жеуге арнап тұздайтын болғандықтан, тұзды суды үлкен шелекке дайындап алыңыз. 10 литр мұздай суға шамамен 0,5кг жуық тұз салып, араластырыңыз. Тұз...
Толық оқу
Қырыққабаттан (капуста) жасалған салат
Барлық көкөністерді жуып тазалап алып, сәбізді теркадан өткізіңіз (соломка), капустаны, тәтті бұрышты, пиязды жіңішке ұзынша етіп тураңыз....
Толық оқу
