Көк помидор тұздау. Соление зеленых помидоров в банках на зиму
Банканы стерилдеу керек. Банкаға 3 - 4 түйір қара бұрыш салыңыз помидор салыңыз, сарымсақты салыңыз үстіне ақжелкен мен аскөкті салыңыз...

Көк помидордан қыстық салат дайындау
Қызанақты жеуге ыңғайлы етіп турау, қалыңдығын 2 мм. Тұз сеуіп жақсылап араластырып қою....

Ірімшік қосылған бәліш (пирог с творогом)
Ірімшік қосылған бәліш (пирог с творогом) Ұн, шекер, сары майды жақсылап араластырамыз. Құм секілді ұнтақ болады....

Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы)
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы) Күрішті жуып алыңыз, қайнап тұрған ыстық су құйып 5-7 минутқа қалдырыңыз. Фаршты үлкендеу ыдысқа салыңыз,...

Дәмді пицца рецепті. Тез дайындалатын пицца
Жоғарыда көрсетілген құрам бойынша қамыр дайындау қажет. Қамырды көтерілуі үшін 30-40 минтуқа қоямыз....

Қайнатылмай дайындалатын өрік тосабы. (Абрикосовое варенье без варки ягод).
Өріктен дайындалатын бұл тосап қайнатылмайды. Яғни, жеміс қайнатылмайды оған қосылатын шекер мен судан дайындалған сиропты бірнеше қайнатып жемістің үстіне құямыз....

Таңқурай (Малина) тосабының рецепті
Малина вареньесі. Бұрыннан келе жатқан классикалық рецепт....

Қаттама нан
Ұнды електен өткізіп алыңыз. Жылы суға сұйық май, тұз, шекер, ашытқыны салып жұмсақтау етіп қамыр илеңіз....

Құлпынай компотын дайындау (қысты күнге сақтау үшін)
Құлпынай нәрсуы (Клубника компоты). Құлпынай компотын дайындау өте оңай. Мұнда жеміс қайнатылмайды, қайнаған су екі қайтара құйып жабады....

Ашытылған қырыққабат (квашеная капуста)
Ашытылған қырыққабат салатын дайындау соншалықты қиын емес және 2 - 3 күнде дайын болады. Дайын болған соң салқын жерде сақтауға тура келеді немесе тоңазытқышқа салып қою керек....
