Фаршталған бұрыш (фаршированный перец)
Толық оқу
Алдымен бұрышты жуып тазалап түп жағын кесіп, ішін тазалап алыңыз....
Лагман (тұздық) подлив
Толық оқу
Лағман. Етті жұқалап, жапырақтап тураңыз. Көкөністердің барлығын қабығынан тазалап алып қалауыңызша турап дайындап алыңыз....
Котлет
Толық оқу
Ең алдымен нанды майдалап турап сүтке салып жібітіп қою керек. Пиязды қабығынан тазалап жуып алып, төртбұрышты етіп майдалап турайды....
Аджика рецепті
Толық оқу
Көкөністердің барлығын қабығынан ажыратып тазалап аламыз. Қызанақты, болгар бұрышын, ащы бұрышты, сарымсақты, сәбізді еттартқыштан (мясорубка) өткіземіз....
Шұжық пен қырыққабат салаты
Толық оқу
Қырыққабатты майдалап тураңыз аздап тұз сеуіп араластырыңыз. Етті немесе шұжықты ұзынша етіп тураңыз, аскөк пен петрушканы да майдалап тураңыз....
Тауық етінен жасалған салат. Нежность
Толық оқу
шұңғыл тәрелкеге ірімшікті бір қатар салып шығыңыз;...
Ащы дәмдеуіш
Толық оқу
Бұл ащы дәмдеуіш көбіне қырыққабат тұздауға дайындалады. Қырыққабаттың арасына жағу үшін....
Ашытылған қырыққабат (капуста) салаты
Толық оқу
Көкөністерді тазалап жуып алыңыз. Қырыққабатты ұзынша етіп майдалап тураңыз, сәбізді ұзынша етіп тураңыз (теркадан өткізуге де болады)....