Лечо салаты
Ең алдымен көкөністерді жуып тазалап алыңыз. Қызанақтан сок дайындап алыңыз. Сәбізді ұзынша етіп теркадан өткізіңіз, пиязды, бұрышты ірі төртбұрыш етіп тураңыз. Сарымсақты, ашты...
Толық оқу
Баклажан икрасы
Баклажанды майда төртбұрышты етіп тураймыз да 4 - 5 қасық тұз салып, мұздай суға салып қоямыз, 40 минуттай тұруы қажет....
Толық оқу
Қияр тұздау
Қиярды жаппас бұрын барлық керегіңізді дайындап алу қажет. Мысалы: Суы кеуіп құрғап тұру үшін банкіні содамен ысқылап, тазалап жуып-шайып төңкеріп қойыңыз. Қақпақты да ыстық сумен...
Толық оқу
Десятка. Баклажаннан жасалған салат
Барлық көкөністерден 10 данасын алып, жуып-тазалау қажет. Түбін, бас жағын кесіп алып тастаңыз да барлығын ірі етіп тураңыз. Егер пияз ірі болса 4 бөлікке бөліңіз, майда болса,...
Толық оқу
Тез дайындалатын қарапайым торт
Бұл торт арнайы мерекеге немесе қонаққа арналып жасалатын торт емес, үйде өзіміз үшін арнап пісіруге болатын торттың рецепті....
Толық оқу
Көктем салаты
Қыстан жаңа шыққан мезгілде яғни көктем келісімен адам организмі витаминді керек ете бастайды....
Толық оқу
Қазақша ет асу - қазақ ұлттық тағамы
Қазақша ет асу үшін жылқы еті немесе, қой еті, сиыр еті болса да, жуылып салқын су құйылған қазанға тұтас салынады және отты аздап басыңқырап қойып, бабымен қайнатады. Бір...
Толық оқу
Нарын - қазақтың сорпасы
Қазақтың сүйіп ішетін бір түрі – нарын. Оңтүстікте кеңінен қолданылатын бұл тағамды кереметтей қызыға жейтіндер көптеп кездеседі. Оңтүстікте деп отырғанымыздың да мәні бар. Себебі...
Толық оқу
