Наполеон торты
Толық оқу
Үлкен табаққа сүтті құйыңыз, жұмыртқа, тұз, шекерді салып араластырыңыз да ұнның жартысын салып қасықпен қою болғанша араластырыңыз содан соң соданы салыңыз...
Қиярдан әзірленген ащы салат (қыс мезгіліне дайындық)
Толық оқу
Қиярдан әзірленген ащы салат қыс мезгіліне дайындық Қатты пісіп кеткен қиярды тастамай, қыс мезгіліне сақтауға ащы салат түрін әзірлеуге болады....
Тауық етін дәмді етіп пісіру
Толық оқу
Ең алдымен тауық етін жуып, кептіріп алған соң маринадтау керек....
Чак - чак
Толық оқу
Чак - чак рецепті. Ұн – 200 гр Жұмыртқа – 2 бас Тұз – шай қасық ұшымен Сода – шай қасық ұшымен...
Тосап (варенье)
Толық оқу
Кез келген жемістің дәрумені өзінде сақталып қалсың десеңіз 5 минут қайнатсаңыз жеткілікті. Осы тәсілмен құлпынай, таңқурай, шие жидектерінен тосап дайындауға болады....
Пияз қосылған қаттама нан (қатпарлы нан)
Толық оқу
Пияз қосылған дәмді қаттама нан (қатпарлы нан) дайындау тәсілі...
Сойылған малдың тісін не үшін қағамыз немесе маңдайы не үшін қасқалайды?...
Толық оқу
Қазақ біреуге ренжісе, бетінен алмаған. Өзгенің көңіліне қаяу, жүрегіне қылау салармын деп сақтық еткен. Назын тұспалмен, ыммен білдіреді. Мұсылмандықта біреудің көңілін...
Күнделікті рационнан алып тастайтын 5 өнім
Толық оқу
Денсаулыққа зиянды 5 азық - түлік. Төменде аталған өнімдер ағзаға ешқандай пайда әкелмейді. Біздің денсаулығымыз жейтін тамағымызға байланысты....
Алма қосылған аджика
Толық оқу
Көкөністердің бәрін жуып тазалап алу керек. Барлық көкөністерден езбе дайындау қажет (сөл сыққыш құрал немесе еттартқыш пайдалану). Езілген көкөністерді үлкен кастрөлге құйып,...
Көк помидор тұздау. Соление зеленых помидоров в банках на зиму
Толық оқу
Банканы стерилдеу керек. Банкаға 3 - 4 түйір қара бұрыш салыңыз помидор салыңыз, сарымсақты салыңыз үстіне ақжелкен мен аскөкті салыңыз...