Бал мен жаңғақ қосып әзірленген торт
Үлкен ыдысқа жұмыртқа, шекер, бал, сары майды салыңыз, жаңғақты да майдалап салыңыз, ұнды аз-аздан салып тұрып, өте жұмсақ қамыр илеңіз....
Толық оқу
Қызылша мен балық салаты
Ең алдымен қызылша, картоп, сәбіз, жұмыртқаны қайнатып пісіріп алу керек....
Толық оқу
Бауырсақ
Үлкендеу табаққа шекерді ашытқыны салып үстіне сүтті жылытып құйыңыз да 10 минтуқа қалдырыңыз....
Толық оқу
Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр илеңіз....
Толық оқу
Жұқа құймақша, Блинчики
Шикі сүтті отқа қойып аздап жылытып алыңыз. Жұмыртқаны, шекерді, тұзды, соданы салып бөлек ыдысқа әбден араластырып алыңыз....
Толық оқу
Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка")
"Қыстың қамын жаз ойла» - деген аталы сөзге құлақ асатын апа - әпкелеріміз қытымыр қыстың дайындығына кірісіп кеткен де болар. Әр үйден табыла кететін осы бір көкөніс түрлерінен...
Толық оқу
Оңай әрі тез дайындалатын пицца рецепті
Жұмыртқа, қаймақ, майонез, ұнды салып араластырамыз. Сұйықтау құйма дайындаймыз. Оны табаға құямыз да үстіне шұжық, қызанақ аздап майонез құямыз, үстіне ірімшікті себеміз....
Толық оқу
Балық қуыру
Балықты тазалап, жуып алыңыз, кішірек бөліктерге бөліңіз де тұз сеуіп 5 минутқа қалдырыңыз....
Толық оқу
Тауық қанатынан (Куриные крылышки) дайындалған ащы салат
Тауық қанатын 15 - 20 минуттай қайнатып пісіріп алу (езіліп кетпей пісуін қадағалау)....
Толық оқу
Макаронды дәмді етіп пісіру
Етсіз тамақтың дәмі болмайды деп отырамыз, алайда ет болмай қалған сәтте де макаронды дәмді етіп пісіруге болады....
Толық оқу
