Манты жасау
Қамырды дайындау үшін ұнды сұйық сумен тұздап, жұмсақ, икемді қамыр илеп, оны 30 минутқа қойыңыз. Тартылған етті пиязбен, тұз бен бұрышпен араластырыңыз....
Толық оқу
Кәуап пісіру
Тауық етін орташа текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап, соя соусымен, лимон шырынымен, тұзбен және бұрышпен араластырыңыз. Етті маринадқа қосып, жақсылап араластырыңыз. Кем дегенде...
Толық оқу
Қазақша ет
Етті мұздай суға салып, қайнатыңыз, керек болса аздап тұз қосыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, етті 1, 5 – 2 сағатқа дейін жай отта пісіріңіз. Сорпаға өз дәмін беру үшін...
Толық оқу
Баклажанды қызанақ сөлінде пісіру. (қыз мезгіліне дайындық)
Баялдыны турап, тұзды суға салып қойыңыз, аштысын кетіру үшін 30 минуттай тұрсын. Сонан соң салқын сумен жақсылап жуып жіберіңіз. Баклажанды жуан-жуан дөңгелек етіп тураңыз. Бір...
Толық оқу
Қияр салаты (қысты күнге сақтау үшін дайындалады)
Көкөністердің бәрін жуып тазалап алыңыз. Қызанақ, болгар бұрыш, сарымсақты майдалап езу керек....
Толық оқу
Қуырылған ет пен қияр салаты (Огурцы с мясом)
Қиярды жуып тазалап алған соң, ортасынан екіге бөліп, ұзынынан тағы 2 - 3 - ке бөліңіз. Ұзынша ірі етіп турау керек. Тұз сеуіп араластырып қойыңыз....
Толық оқу
Сүт кремі бар дәмді түрік торты: бұл десертті қалай жасауға болады
Бұл торт Түркияда және Балқанда дайындалады. Бұл өте дәмді болып шығады. Бұл дәмді түрік десерті "Kıbrıs tatlısı" қант шәрбаты мен қаймақ қосылған жаңғақ тортынан тұрады....
Толық оқу
Сіз мұндай дәмді қызанақ көрген жоқсыз: қысқа арналған қызанақты жабудың рецепті
Пияз қосылған қызанақ – қысқа арналған тіскебасардың жасаудың тамаша тәсілі. Бұл рецепт бойынша қызанақ жарқын, жаңа дәммен дайындалады....
Толық оқу
Түркияның ең дәмді тұздығы: бұрыш томат тұздығының рецепті
Мұндай дәмді тұздық көбінесе түрік мейрамханаларында беріледі. Енді сіз оны өзіңіз жасай аласыз. Бұрыш қосылған мұндай томат тұздығы ет үшін өте қолайлы. Оны пицца жасау үшін де...
Толық оқу
Наурыз көже
Наурыз көжені дайындау үшін сүр ет, қазы және жаңа сойылған мал етін қосып әзірлесе дәмді болады....
Толық оқу
